Watou

Welkom in Watou 'het dorp van hoge gisting', bekend als bierdorp met 2 brouwerijen nl brouwerij St. Bernardus en brouwerij Van Eecke.

Watou is ook bekend als kunstdorp met het 'Kunstenfestival'. In de zomermaanden komen duizenden mensen de verschillende kunstwerken op diverse locaties bezoeken.

Meer informatie over Watou, het dorp aan de schreve vind je op www.watou.com

 

Poperinge

De vele hoppevelden, de streek, de geschiedenis zijn grote trekpleisters voor het toerisme in Poperinge 'Kei van een stad'. Niet voor niets de hoofdstad van het goede leven genoemd.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk op www.poperinge.be en www.toerismepoperinge.be

Plokkersheem Watou

Plokkersheem Watou

Het Plokkersheem is een fijne locatie om er samen met leerlingen aan de slag te gaan rond techniek (STEM). Ze organiseren verschillende themadagen waaronder metaal. Hiervoor werken zij samen met Made in Inox. De leerlingen komen op bezoek en ontdekken meer over metaal om daarna zelf aan de slag te gaan.  Meer info vind je op http://plokkersheem.weebly.com/.

Bekijk ook het filmpje die het Plokkersheem maakte rond hun themadag metaal: https://www.youtube.com/watch?v=zGANEY2qKa8

Au Nouveau St Eloi

Wie op zoek is naar wat nostalgie moet zeker eens langs gaan bij Au Nouveau St Eloi gelegen net aan de grens met Frankrijk. Frederic en Olivier verwelkomen je heel hartelijk in hun eet- en bierkroeg. Je kan er genieten van één van de vele streekbieren en ondertussen een spelletje spelen met de vergeten volksspellen. Meer info vind je op https://www.aunouveaust-eloi.be/

 

Au Nouveau St Eloi